pondělí 22. dubna 2013

PREVIEW #14 Barcelona, Bucharest, Stuttgart, Marrakech

ATP Barcelona


Název: Barcelona Open Banc Sabadell
Kategorie: ATP World Tour 500
Povrch: Red clay
Míče: Dunlop Fort Clay Court
Počasí: link

Podle vyjádření Tsongy z roku 2010 je základnou kurtů v Barceloně beton, nikoliv štěrk, takže kurty musí být tvrdší a to bude patrně hlavní důvod, proč se v Barceloně dokáží pravidelně prosazovat i neantukáři (Dodig, Raonic v semifinále, jeden z nejúspěšnějších antukových turnajů Radka Štěpánka) a servismani produkují poměrně vysoký počet es. Na prostředek týdne hlásí předpověď velmi silný vítr. Vedle Nadala a Ferrera, kteří mají v Barceloně téměř předplacené finále, je zajímavou postavou Marcel Granollers, který se v Barceloně narodil i v ní bydlí, ale turnajová bilance 2-11 v jeho případě ukazuje, že to s tou výhodou domácího prostředí není vždy tak úplně jednoduché.


ATP Bucharest


Název: BRD Nastase Tiriac Trophy
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Red clay
Míče: Dunlop Fort
Počasí: link

Z hlediska podmínek na kurtu nečeká v Bukurešti nic mimořádného, nicméně jedna nástraha tam přeci jen číhá, a to jsou zápasy prvního kola. U turnajů pořádaných směrem na východ či na jih bývá obvyklé, že se v prvním kole objevují překvapivé výhry, v Bukurešti je však jejich počet mimořádně vysoký. Za posledních 6 ročníků vyhrála jen sotva polovina všech favoritů v zápasech prvního kola (45 z 84).


WTA Stuttgart


Název: Porsche Tennis Grand Prix
Kategorie: Premier
Povrch: Red clay (indoors)
Míče: Dunlop Fort Clay Court

Stejně jako na turnaji v Katovicích, i ve Stuttgartu se hraje v hale na povrchu CONIPUR PRO CLAY a na hráčky tedy čeká nejrychlejší antukový kurt na okruhu, který přeje ofenzívě a na kterém se složitě brání. V akci byl k vidění během víkendového fedcupového klání mezi Německem a Srbskem. Více v preview turnaje v Katovicích.


WTA Marrakech


Název: Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem
Kategorie: International
Povrch: Red clay
Počasí: link

Po Casablance, Rabatu a Fesu se přesunul turnaj pořádaný marockou princeznou na novou adresu do Marakéše. Ani tahle změna ale asi nezmění skutečnost, že opět půjde o jeden z nejslabších turnajů v kalendáři, kde se hraje před téměř prázdnými tribunami a odkud kvalitnější hráčky často prchají s lehkým srdcem pryč. Na ty, které neprchnou, čekají teploty mezi 30-35°, což je nejen solidně pogriluje, ale ve spojení s nadmořskou výškou kolem 450 m n. m. to vytvoří podmínky, ve kterých budou míčky svižně létat.

Žádné komentáře:

Okomentovat