pondělí 5. srpna 2013

PREVIEW #22 Montreal, Toronto, Suzhou

ATP Montreal


Název: Rogers Cup
Kategorie: ATP World Tour 1000
Povrch: DecoTurf II
Míče: Penn
Počasí: link

V Montrealu se tradičně moc neprosazují big serveři a antukáři, což má jediného možného jmenovatele - nízký odskok. Díky tomu je turnaj považován za jeden z nejrychlejších v rámci US Series, byť podnebí v Montrealu rychlé hře nijak zásadně nepřispívá. Pokud by měl někdo po výkonech kanadských hráčů v letošní kvalifikaci pocit, že by mohli udělat nějaký zajímavý výsledek i v hlavní soutěži, historická statistika je proti - od roku 1995 přešlo první kolo v Montrealu/Torontu jen 38 z 137 domácích hráčů.


WTA Toronto


Název: Rogers Cup
Kategorie: Premier 5
Povrch: DecoTurf II
Míče: Penn
Počasí: link

Podmínky v Torontu jsou z opačného extrému - pomalý kurt s vyšším odskokem. Jeho přítomnost potvrzují i úspěchy hráčů, jejichž hra stoupá a padá právě s výškou odskoku (Gasquet, Stosur či Šafářová). Silný vítr je obvyklým činitelem na turnaji.


WTA Suzhou


Název: CAOXIJIU Suzhou Ladies Open
Kategorie: WTA125
Povrch: DecoTurf II (?)
Míče: Wilson
Počasí: link

Turnaj letos povýšil z kategorie ITF $100,000 na WTA125, ale protože se zároveň posunul v kalendáři o 3 měsíce dřív doprostřed US Open Series, úroveň hráčského materiálu se zásadně nezměnila. Podmínky na turnaji jsou s otazníkem. Jistotou jsou brutální teploty kolem 40°C, které by měly být zárukou, že podmínky budou všechno možné, jen ne pomalé. Nejpravděpodobnějším scénářem je použití kombinace medium/medium fast povrchu DecoTurf II a míčů Wilson US Open, jakožto snahu o vytvoření identických podmínek s US Open (stejně se zachovali i pořadatelé turnaje v Šen-čenu před Australian Open). Ale teď už se musím jít chystat na zítřejší zápas.

Žádné komentáře:

Okomentovat