sobota 21. září 2013

PREVIEW #25 Kuala Lumpur, Bangkok, Tokyo

ATP Kuala Lumpur


Název: Malaysian Open
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Greenset Grand Prix
Míče: Wilson US Open

Ze sázkařskovýzkumného hlediska se jedná o zajímavý turnaj, protože totožná instalace povrchu Greenset jako je v Kuala Lumpur bude letos k vidění na dalších třech nebo čtyřech turnajích včetně toho nejdůležitějšího - Turnaje mistrů. Jedná se o poměrně pomalý povrch s vyšším odskokem, takže se na něm lze prosadit i s tenisem, který jinak do halového prostředí tolik vhodný není. Loňský vítěz Monaco a letošní pavouk, který vypadá spíš jak pro nějakou antukovou 250ku, jsou příznačným vyústěním.


ATP Bangkok


Název: Thailand Open
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Play-It
Míče: Dunlop Fort All Court

Za posledních 5 sezón se povrch v Bangkoku měnil hned 4x, což odhad tamních podmínek zásadně znesnadňuje, nicméně i letos by mělo jít o povrch Play-It, který je v Bangkoku subjektivně o něco málo rychlejší než ten, který byl tento týden v Petrohradu (a ten nebyl rychlý).


WTA Tokyo


Název: Toray Pan Pacific Open
Kategorie: Premier 5
Povrch: DecoTurf II
Míče: Wilson US Open
Počasí: link

"Takýto rýchly povrch totiž zatiaľ nebol v mojej kariére nikde. Myslím si dokonca, že by malo existovať aj pravidlo o rýchlosti povrchu, pretože tu sa absolútne nedá hrať tenis. Navyše, ´center´ je pomalší ako ďalšie zápasové kurty a tréningové dvorce sú odlišné od tých zápasových, čiže v tom majú totálny chaos," hodnotil loni Slovák Kližan svou krátkou účast na turnaji. Jeho vyjádření bylo patrně krapet přehnané a dílem frustrace, ale rozhodně není jediný, kdo povrch v Tokiu označil za rychlý. Předpověď jako obvykle na turnaji nevypadá příliš dobře co se deště týče a minulé ročníky odhalily, že se pořadatelé v případě nepřízně počasí nerozpakují přesunout zápasy úvodních kol do haly. Pro centrkurt je pak k dispozici zatahovací střecha.

Žádné komentáře:

Okomentovat