sobota 26. května 2012

French Open 2012 - přehled zraněných hráčů

chcípáci, zdechliny, simulanti, čajíčci... záda!

Aktualizováno: 26.05.2012 12:25


Blaz Kavcic - se kromě dlouhodobých problémů s ramenem potýká nově i s bolestmi v lokti. Podle jeho vyjádření se ukáže až na kurtu, o jak velký a bolestivý problém se vlastně jedná, nicméně určitě nastoupí.

Elena Vesnina - se odhlásila z turnaje ve Štrasburku kvůli zranění zápěstí. Sama pak dodala, že hrát 3 týdny po sobě finále je příliš, takže se spíše jednalo o nutný odpočinek.

Angelique Kerber - se odhlásila z turnaje v Bruselu kvůli problémům se zády.

Polona Hercog - se od porážky 0:6 0:6 proti Šafářové v Charlestonu potýká s množstvím zdravotních problémů. Dvakrát skrečovala, v Madridu odstoupila z debla a nakonec se odhlásila z Říma kvůli zranění zad. Vyšetření údajně neodhalila žádný vážnější problém, nicméně díky bolestem nemohla poslední 3 týdny trénovat.

Tamira Paszek - vynechala kvůli zranění zad 2 měsíce a po návratu na kurty dostala ve čtyřech zápasech tři kanáry.

Shuai Peng - skrečovala v prvním kole v Římě kvůli zranění levé ruky. Po následné prohře v 1. kole v Bruselu se nechala slyšet, že kvůli tomu zranění nemohla pořádně hrát backhand, tak se snažila všechny míče obíhat na forehand a proto byl výsledek takový, jaký byl.

Maria Kirilenko - skrečovala v prvním kole ve Štrasburku kvůli zranění pravého kotníku, který už na začátku měsíce přispěl k její překvapivé prohře s Knapp v Estorilu.

Caroline Wozniacki - skrečovala v prvním kole v Římě kvůli alergickým projevům. Podle jejích slov je to problém, který ji provází při každé návštěvě Říma.

Magdalena Rybáriková - skrečovala v semifinále turnaje v Cagnes-Sur-Mer kvůli problémům se zády, které jí znemožnily i obhajobu titulu na pražském ITFku. Podle doktora slovenské fedcupové reprezentace by měla na French Open hrát.

Kaia Kanepi - se kvůli zranění paty odhlásila z turnaje v Římě. Po jejím prvním zápase v Bruselu se pak objevilo vyjádření, že se zranění opět ozvalo a po prvním setu semifinále proti Radwaňské si vyžádala tišicí léky.

Arantxa Rus - skrečovala v osmifinále v Bruselu se zraněním zad.

Serena Williams - nenastoupila do semifinále v Římě kvůli problémům se zády. Podle jejích slov ji záda pobolívala od začátku týdne a tak se jednalo především o preventivní opatření, aby se zranění před French Open nezhoršilo.

Petra Kvitová - se na turnaji v Římě potýkala se zraněním břišních svalů.

Lesya Tsurenko - si nechávala v průběhu zápasu proti Radwaňské v Bruselu ošetřovat pravé rameno. Speciální poděkování patří panu voyeurovi s kamerou za správně nastavený úhel [link].

Ksenia Pervak - odstoupila na turnaji v Bruselu z debla kvůli zranění kolena.

Yanina Wickmayer - se stále potýká se zraněním zad z loňského US Open. V Bruselu se nechávala ošetřovat v zápase s Chakvetadze, proti Cibulkové už byly bolesti prý menší.

Vera Zvonareva - se odhlásila z turnaje v Římě kvůli problémům s pravým ramenem a podle zpráv očitých svědků jejích tréninků v Paříži nevypadá fyzicky ve formě.

Tamarine Tanasugarn - čerstvě 35letá, letos odehrála pouhých 10 utkání a její poslední akcí bylo odhlášení z turnaje ve Fukuoce na začátku května kvůli zranění kolena.

Roberta Vinci - se odhlásila z turnaje v Bruselu kvůli zranění pravého zápěstí. Patrně tomu rozhodnutí přispěla i skutečnost, že spolu s Errani došly na předešlém turnaji v Římě až do nedělního deblového finále.

Barbora Záhlavová Strýcová - a její kamarádka Klára Zakopalová se odhlásily z turnaje ve Štrasburku kvůli nemoci.

Michaella Krajicek - se necelých 10 dní před startem French Open podrobila operaci s pravým kolenem, která ji podle všeho měla připravit o start na turnaji, nicméně jak sama prohlásila "doktoři dělají zázraky" a do singlové části nastoupí.

Flavia Pennetta - skrečovala ve čtvrtfinále v Římě proti Sereně kvůli zraněnému zápěstí.

Romina Oprandi - se vinou zranění kolena objevila na kurtu naposledy v půlce února.

Sara Errani - se odhlásila z turnaje v Bruselu, aby měla prostor doléčit zranění stehna z Madridu.

Iveta Benešová - se odhlásila z turnaje ve Štrasburku kvůli problémům s levým ramenem.

Petra Cetkovská - sice dorazila do Bruselu na tamní turnaj, ale na kurtu se neobjevila, protože odstoupila se zraněným stehnem.

Bethanie Mattek-Sands - kvůli zranění boku/zad vynechala po Indian Wells dva měsíce a po návratu zvládla ze čtyř zápasů porazit pouze Oudin.

Sabine Lisicki - se po zranění kotníku z Charlestonu vrátila zpět na kurt dvěma rozpačitými porážkami s Erakovic resp. Parmentier.

Kristina Mladenovic - si před týdnem ve druhém kole v Saint Gaudens zvrtla kotník a skrečovala za stavu 1:1 ve třetím setu proti Ferrer-Suarez.

Lucie Šafářová - během turnaje v Praze prozradila, že do něj vstupovala po viróze, kvůli které odstoupila z turnaje v Madridu, a dostávala se pomalu do tempa.

Alberta Brianti - odstoupila ve Štrasburku po prohře v singlu z deblu (zranění lýtka). Patrně se jednalo o stejné svalové zranění, které ji přibrzdilo už v Římě.

Victoria Azarenka - odstoupila z turnaje v Římě se zraněním ramene, nicméně spíše se jednalo jen o způsob, jak získat více času pro přípravu na French Open.

Adrian Mannarino - vynechal kvůli různým zdravotním problémům většinu letošní sezóny a když už se po dvou měsících vrátil zpět na kurt, odstoupil z turnaje v Neapoli se zraněným kotníkem, což ho připravilo mimo jiné o možnost obhajovat důležité body v Madridu.

Ivo Karlovic - byl kvůli zranění ramene nahrazen v chorvatském týmu Zovkem ve všech třech zápasech v Dusseldorfu.

Benjamin Becker - vracející se letos po operaci lokte se po porážce na challengeru v Tallahassee nezúčastnil 6 týdnů žádného turnaje a jedinou antukovou praxí pro něj byla porážka v kvalifikaci v Nice.

Andreas Haider-Maurer - který kvůli zranění kotníku odehrál od února pouze dva zápasy a v tom posledním na pražském challengeru skrečoval se stejným problémem, překvapivě hladce prošel kvalifikací na French Open.

Richard Gasquet - se kvůli bolestem pravého kotníku odhlásil z turnaje v Nice.

Tommy Haas - se odhlásil z pražského challengeru se zraněním zad, které si přivodil v Mnichově. Na French Open má však již za sebou úspěšně zvládnutou kvalifikaci.

Gilles Muller - odstoupil z turnaje v Římě před závěrečným kolem kvalifikace, nicméně jednalo se velmi pravděpodobně jen o následek náročného programu, kdy musel odehrát během několika hodin dva zápasy na dvou různých turnajích.

Jurgen Melzer - se měl ve středu rozhodnout, zda vůbec letos nastoupí na French Open, nicméně rozhodnutí odložil na sobotu. Důvodem je zranění kyčle.

Milos Raonic - se omluvil z exhibice v Paříži, podle všeho se však nejednalo o zdravotní problém, ale o změnu programu.

Carlos Berlocq - stále nastupuje s výrazně zatejpovaným lýtkem, kvůli kterému skrečoval v Houstonu a Monte Carlu, nicméně zranění je podle jeho slov již vyléčeno a jedná se pouze o prevenci.

Juan Monaco - se vrátil po zranění kotníku solidním výkonem proti Djokovicovi v osmifinále v Římě.

Juan Ignacio Chela - po prohře se Štěpánkem v Římě přiznal, že má již od února problém se zánětem obou achilových šlach, který si zhoršil během dubnového daviscupového klání proti Chorvatsku.

Dmitry Tursunov - který chyběl od půlky ledna kvůli zranění zápěstí, odehrál po svém návratu jeden zápas na konci dubna a jeden na konci května. Oba prohrál ve dvou setech.

Andy Murray - se kvůli zranění zad odhlásil z Madridu a v Římě vypadl po rozpačitém výkonu už ve  druhém kole. Jak následně přiznal, jedná se o problém, který přetrvává už od prosince minulého roku, ale díky nabitému programu není možné na delší čas vysadit a dopřát tělu potřebný odpočinek.

Igor Andreev - skrečoval v Madridu kvůli zranění ramenem, které ho vyřadilo i z kvalifikace v Římě. Ošetřován byl se stejným problémem i při prohře s Florianem Mayerem v Dusseldorfu a do dalších zápasů už nezasáhl.

Aleksandr Dolgopolov - v Římě skrečoval po prvním setu zápasu proti Verdaskovi kvůli střevním obtížím. Ve středu prohrál na pařížské exhibici s Llodrou 1:6 4:6.

James Blake - se v uplynulých týdnech pravidelně nacházel na kvalifikačních listinách turnajů ATP, ale se stejnou pravidelností se z nich i odhlašoval. Objevil se až tento týden v Dusseldorfu, kde uhrál jen 3 gemy proti Štěpánkovi.

Juan-Martin Del Potro - se v týdnu rozmýšlel, zda se kvůli problémům s levým kolenem zúčastní exhibice v Pařiži a protože se nakonec na kurtu objevil (prohrál s Bolellim 6:7 4:6), dá se předpokládat, že zranění, kterého poznamenalo jeho výkony v Římě, se zlepšilo.

Karol Beck - se po dvouapůlměsíční pauze způsobené zranění zad vrátil na začátku května na challengeru v Aténách, kde došel do semifinále a následně se odhlásil z challengeru ve Ferganě kvůli nataženému svalu.

Arnaud Clement - odstoupil z challengeru v Bordeaux kvůli zranění lýtka. Podle jeho slov již necítí žádnou bolest a těší se na (patrně jeho poslední) French Open. V pátek odehrál exhibiční utkání proti Južnému (1:6 4:6).

Nicolas Mahut - vynechal kvůli zranění zápěstí a kolene téměř dva měsíce, po kterých se objevil pouze na challengeru v Bordeaux, kde došel do čtvrtfinále.

Martin Kližan - vybojoval na konci minulého týdne titul v singlu i v deblu na challengeru v Bordeaux, což je o to obdivuhodnější, že noc předtím strávil v horečkách.

Frank Dancevic - skrečoval na začátku dubna ve finále challengeru v Tallahassee kvůli problémům se zády. Prvotní diagnóza, která předpokládala nutnost operace, byla sice záhy zmírněna jen na odpočinek a rehabilitaci, přesto se jeho návrat na kurty očekával nejdříve během travnaté části sezóny.

Cedrik-Marcel Stebe - se před měsícem v Bukurešti vrátil na kurty po operačním zákroku, který měl vyřešit dlouhodobé problémy s dýcháním.

Pablo Andujar - se po prohře v 1. kole singlu v Římě odhlásil z debla a taktéž z následujícího turnaje v Nice. Důvod neznámý.

Fernando Verdasco - obdržel divokou kartu na turnaj v Nice, z turnaje se však odhlásil a to bez uvedení důvodu. Není vyloučeno, že jeho rozhodnutí souviselo s rokem 2010, kdy měl ve finálovém zápase velmi živou konfrontaci s tradičně nepříjemným francouzským publikem.

Nikolay Davydenko - si po pádu v semifinálovém zápase v Nice nechával ošetřovat prst, nicméně tahle indispozice neměla viditelný dopad na jeho výkon.

Leyton Hewitt - se postaví na kurt poprvé po tříměsíční pauze, během které mu byla do palce u nohy vložena kovová destička a dva šrouby. Operace ho zbavila chronických bolestí, které ho provázely přes dva roky [link].

Julien Benneteau - který si v Monte Carlu během jednoho pádu zvrtnul kotník a přivodil zlomeninu v lokti, se nakonec trochu překvapivě objeví na French Open. Od zranění však odehrál pouze páteční exhibiční utkání s Nalbandianem (2:6 2:6), po kterém se omluvil fanouškům za slabý výkon s tím, že podstatné bylo získat alespoň nějaký herní rytmus.

Žádné komentáře:

Okomentovat