sobota 9. března 2013

TIP #73 Indian Wells R2 - Begu @4.540 vs Kerber

KO 3-6 2-6 Průběh zápasu

Angelique Kerber patřila loni k tomu úplně nejlepšímu, co se na okruhu WTA prohánělo po kurtech a po zásluze zakončila rok na 5. příčce žebříčku. Náročný zápasový program si však v letošním roce vybírá daň na jejím zdraví, když po rozpačitých výsledcích ze začátku roku vynechala turnaj v Paříži a Fed Cup vinou "přetížení páteře a meziobratlových plotének". Po třítýdenní rehabilitaci odehrála turnaje v Dauhá a Dubaji, ale v obou případech předvedla výkony, které se s hráčkou TOP 10 neslučovaly. Její servis působil zranitelně a především její jindy výjimečný bojový duch se zápasů tentokrát snad vůbec nezúčastnil.

V Indian Wells na ni navíc nečekají příliš pozitivní podmínky, protože její hra lépe funguje na rychlejších površích s nižším odskokem. Nápovědou by mohly být už její předešlá vystoupení na tomhle turnaji, když v roce 2011 prohrála 2-6 1-6 s ortodoxní antukářkou Pous Tio a loni byla velmi blízko podobnému osudu, když v prvním kole se Stephens čelila dvěma mečbolům za stavu  2-6 1-5 15-40*, ale zápas proti tehdy nezkušené soupeřce otočila, což se jí povedlo i ve třetím kole proti McHale, kde prohrávala 1-4 30*-40 ve třetím setu a následně odolala třem mečbolům za stavu 5*-6. Proti Li Na ji pak pomohly pomalejší podmínky nočního zápasu (Li Na 42 nevynucených chyb).

Begu by se měla z hlediska podmínek cítit ideálně, protože je při 181 cm výšky útočněji laděným typem antukářky a vyšší odskok povrchu jí tak připraví míče do ideální úderové zóny. V typologicky podobném střetnutí loni na US Open uspěla proti Wozniacki, což pro ni bylo důležité vítězství především z hlediska sebedůvěry, která ji v minulosti chyběla právě ve velkých zápasech. Stejně jako Kerber i ji přibrzdily v poslední době zdravotní problémy, když měla od konce loňského roku problémy s ramenem. Pokud to lze považovat za pozitivum, důvodem jejího posledního skreče v Acapulcu nebylo rameno, ale pravá noha.

Žádné komentáře:

Okomentovat