středa 20. března 2013

TIP #77 Miami R1 - Zheng @2.330 vs Shvedova

OK 7-5 6-4 Průběh zápasu

Jarka Švedovová byla jednou z výrazných postav první poloviny loňské sezóny, když došla do čtvrtfinále na French Open či do čtvrtého kola na Wimbledonu a po cestě prohnala i několik top hráček. Očekávání, která tím vytvořila, se jí nejenže následně nepodařilo naplnit, ale naopak přišel výkonnostní propad. Počínaje turnajem v Dallasu pak odehrála 12 zápasů, ve kterých byla vypsána jako favoritka, a vyhrála z nich pouze 4. Viníkem je její prapodivný přístup k zápasům, kdy se v jejich průběhu zničehonic přepne do sebedestrukčního režimu, odmítá se zúčastňovat jakýchkoliv delších výměn a není schopna udržet míček v kurtu. Dokladem jejího tenisového zmaru budiž skutečnost, že prohrála posledních 13 třísetových zápasů a z toho 10x vedla 1-0 na sety. Doslova tak u ní platí, že buď vyhraje snadno, nebo nevyhraje. Pomalejší podmínky v Miami její hit-or-miss hru nepodpoří a v kombinaci s kvalitní returnerkou Zheng na druhé straně může být ten 1-2 údery navíc v každé výměně fatální. Význam nepříliš aktuálního H2H, ve kterém vede Švedovová 3-0, je pro dnešní zápas minimálně zpochybnitelný.

2 komentáře:

  1. moc hezky zhodnoceno,naprosto totozny pribeh s predpokladem, prvni set 2:5 a servis Jarka ,hop 7:5 , snad jen,ze se nemuselo otacet hat na tri sety,coz ovsem urcite nikomu ani v nejmensim nevadi :)

    OdpovědětVymazat
  2. oprava
    moc hezky zhodnoceno,naprosto totozny pribeh s predpokladem, prvni set 2:5 a servis Jarka ,hop 7:5 , snad jen,ze se nemuselo otacet a hrat na tri sety,coz ovsem urcite nikomu ani v nejmensim nevadi :)

    OdpovědětVymazat