pondělí 29. července 2013

PREVIEW #21 Washington, Kitzbuhel, Carlsbad

ATP/WTA Washington


Název: Citi Open
Kategorie: ATP World Tour 500/International
Povrch: DecoColor
Míče: Penn
Počasí: link

Podmínky ve Washingtonu jsou takřka identické těm v Atlantě, podle Mardyho Fishe je drobným rozdílem pouze odskok, který je ve Washingtonu nižší. Rychlost podmínek dokládají i tituly pro hráče, kteří se jinak prosazují především na rychlých površích - Rybárikové a Štěpánka či klasického představitele "first strike" tenisu Dolgopolova. Turnaj je tradičně jednou z nejhůře obsazených "pětistovek" v roce, protože se v kalendáři nachází před náročným dvojbojem turnajů Masters v Montrealu/Torontu a Cincinnati. Pro hráče druhého sledu tak představuje zajímavou možnost na neméně zajímavý bodový zisk. Turnaj žen se k tomu mužskému připojil teprve loni, předtím se pořádal nedaleko v College Parku.


ATP Kitzbuhel


Název: bet-at-home Cup Kitzbühel
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Red clay
Míče: Babolat Team
Počasí: link

Kitzbuhel je posledním turnajem v roce, který se hraje ve vyšší nadmořské výšce, konkrétně 757 m n. m., což s sebou nese obvyklý efekt řidšího vzduchu a rychleji létajících míčků. V tom směru je zavádějící nízké umístění turnaje v tabulce povrchů, které má na svědomí nejslabší hráčské obsazení ze všech turnajů hraných ve vyšších nadmořských výškách. Mistr tiebreaků Robin Haase vyhrál poslední dva ročníky a na turnaji má dokonalou bilanci 9-0.


WTA Carlsbad


Název: Southern California Open
Kategorie: Premier
Povrch: DecoTurf II
Míče: Penn
Počasí: link

"Nejsou ani rychlé, ani pomalé," prozradila Petra Kvitová o povrchu v Carlsbadu. "Kurty nejsou příliš rychlé," posoudila zas Agnieszka Radwaňská. V kombinaci s mnohem mírnějšími teplotami než jsou třeba Washingtonu to ani žádný fofr být nemůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat