sobota 5. ledna 2013

PREVIEW #2 Sydney, Auckland, Hobart

ATP/WTA Sydney


Název: Apia International Sydney
Kategorie: ATP World Tour 250/Premier
Povrch: Plexicushion Prestige
Míče: Wilson Australian Open
Počasí: link

Turnaje pořádané v týdnu před grandslamem s sebou vždy nesou jednu neznámou navíc - kdo přijel opravdu hrát a kdo už je myšlenkami o týden dál a jeho představení na kurtu tomu bude odpovídat? U hráčů prchajících na kvalifikaci Australian Open je situace poměrně jednoduchá, u těch, kteří budou nastupovat do hlavní soutěže, pak může napovědět jejich přístup k těmto turnajům v minulosti. Díky tomu lze zjistit, že například Jelena Jankovic nedělá při jejich opouštění cavyky (viz link) nebo že Julien Benneteau během nich naopak došel 3x do finále, z toho loni právě v Sydney. Povrch Plexicushion Prestige a míče Wilson Australian Open nabízí obvyklou pomalejší kombinaci.


ATP Auckland


Název: Heineken Open
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Plexicushion Prestige
Míče: Wilson Australian Open
Počasí: link

Mužský turnaj v Aucklandu proběhne na stejném místě jako ženský turnaj, takže k preview z prvního hracího týdne lze doplnit pouze upozornění na velmi silný vítr na začátku příštího týdne, který se s hraním kvalitního tenisu příliš neslučuje. Loni i předloni se s podobně složitými podmínkami nejlépe vypořádal Ferrer, stabilní mezihra a trpělivost bude klíčem k úspěchu i letos.


WTA Hobart


Název: Moorilla Hobart International
Kategorie: International
Povrch: Plexicushion Prestige
Míče: Wilson
Počasí: link

Tenisový areál Domain Tennis Centre v Hobartu se nachází na kopci a na otevřeném prostranství, což hráčky vystavuje poryvům větru, kterých si podle předpovědi užijí i letos. Čtyřicetistupňové teploty, ve kterých se grilovaly kvalifikantky, spadnou v příštím týdnu na polovinu. Povrch Plexicushion Prestige a míče Wilson jsou během australské tůry klasikou, přičemž hráčky v minulosti zmiňovaly, že podmínky jsou zde velmi pomalé a odskok vyšší, což by mělo dát o něco větší šance ortodoxním antukářkám.


2 komentáře:

  1. Zdravím, jenom chci pochválit tvoje krátké, ale výstižné preview! Je to radost číst. Vynikající práce a za mne děkuji, že je píšeš a doufám, že ti to vydrží po většinu sezony 2013. Jinak hodně štěstí v tipech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Mám v plánu ještě nějaký obsah, který by měl aktuálně krátká preview trochu nafouknout, nicméně v základu je to vždy o samotném turnaji - pokud je obyčejný, průměrný, ničím nezajímavý, tak vlastně ani není důvod o něm moc psát. GL

      Vymazat