pátek 11. ledna 2013

TIP #8 Australian Open Q - Johnson @1.800 vs Sweeting

OK 6-3 6-4 Průběh zápasu

Ačkoliv se Steve Johnson už několik let objevuje na challengerech i turnajích ATP, ještě v polovině loňského roku měl status amatéra. Po skončení univerzitní sezóny se však naplno vydal mezi profesionály a během šesti měsíců se posunul o více jak 200 příček v žebříčku výše, získal první challengerový titul a zkušenosti posbíral i v třetím kole US Open. Typologicky je to americká klasika - big serve + big FH combo s častými přechody na síť. I jeho projev v předešlých dvou kvalifikačních kolech byl klasický. Silný na servisu (brejkbolům čelil ve 3 z 39 servis gemů), spousta winnerů, ale taky ne úplně jistý při důležitých bodech, což je asi jeho největší slabina a daň za útočné pojetí hry. Proti Kokkinakisovi měl mečbol za stavu 6-4 5-3, aby nakonec vyhrál až 17-15 ve třetím setu, s De Schepperem zas v obou tiebreacích doháněl ztrátu minibrejku.

Pokud druhá polovina loňského roku byla pro Johnsona úspěšná, u Sweetinga to neplatilo. Po turnaji v Los Angeles měl kvůli operaci zad a problémům s ramenem víc jak 2 měsíce pauzu, po které se vrátil rozpačitými výsledky. Neméně rozpačitá byla i porážka 1-6 3-6 se Zverevem na úvod letošního roku a nenadchnul ani ve streamovaném zápase kvalifikace proti na žebříčku nevyskytujícímu se Thompsonovi, kde vygeneroval slaboučkou statistiku 5W/18UE a především jeho backhand byl v tom utkání nejistý. Sweeting byl vždy takovým zvláštním úkazem v mužském tenise, protože není obvyklé, aby hráč se 195 cm hrál pasivně, spíš bránil a navíc měl průměrný servis. H2H 2-0 pro Sweetinga je z dob, kdy byl Sweeting regulérním hráčem okruhu ATP, zatímco Johnson byl amatér, proto je jeho význam spíše informativní. V roce 2013 je pozice obou hráčů jinde.

1 komentář:

  1. Je neuvěřitelné, co tu předvádíš. Nechápu, kde získáváš všechny ty informace a k tomu máš úspěšnost tipů snad 80%. Fakt nechápu a děkuju, že sem přispíváš

    OdpovědětVymazat