pátek 11. ledna 2013

TIP #9 Hobart F - Barthel @1.806 vs Vesnina

KO 3-6 4-6 Průběh zápasu

0-6 v singlových finále turnajů WTA
0-3 v deblových finále na grandslamech
0-3 ve finále mixu na grandslamech

a k tomu byla ještě členkou deblu, který prohrál rozhodující zápas ve finále Fed Cupu 2011. Tahle statistika patří ke jménu Elena "Věčně druhá" Vesnina, která určitě netušila, že titul z ITFka v Tbilisi 2003 bude první a na dalších 9 let taky poslední singlovou trofejí. Od té doby se do singlového finále nějakého turnaje dostala 8x, ale víc než dva sety vybojovat nedokázala. V zápasech s Wozniacki a Dementěvovou neměla příliš šancí na papíře ani na hřišti, nicméně třeba proti Kudrjavcevové byla výraznou favoritku a proti Pavljučenkovové v Istanbulu vedla 7-5 4-0. Loni odehrála finále v Budapešti proti Errani, kde vedla 5-3 A-40*, ale neproměnila ani jeden ze dvou setbolů a místo toho ztratila 7 gemů v řadě i zápas. Poslední neradostná finálová zkušenost je stará sotva 2 měsíce. V Poitiers podávala ve třetím setu na zisk titulu, vedla 5-4 30*-30, ale pak udělala dvě dvojchyby, brejk a vzápětí další. Zatímco v těch deblových finále nebyla vždy viníkem proher, v singlu ji potápěla jen a pouze křehkost její vlastní nervové soustavy.

Mona Barthel. O ní by se toho dalo napsat spousta. Loni raketový start do sezóny, předpovědi umístění v TOP10, ale tlak velkého očekávání neustála, její hra se rozsypala a údajně ji mohly poznamenat i zdravotní problémy její matky, která s ní jinak jezdila na turnaje jako trenérka. Ať už loňskou sezónu pokazila z jakéhokoliv důvodu, do té letošní vstoupila lépe. Její hra dává znovu smysl a i když ještě postrádá tu úplnou čistotu, eleganci a konzistenci ze začátku loňského roku, tak její celkový herní potenciál je o tolik větší než u jejích soupeřek, že to na vítězství zatím stačí.

Vesnina vede na vzájemné zápasy 1-0, když loni v Pekingu vyhrála 6-1 6-1. Zápas nebyl vysílán, ale podle 14 dvojchyb v sedmi servis gemech Barthel se dá předpokládat, že měla jeden ze svých dnů, kdy prostě netrefí kurt i kdyby měl dva kilometry čtvereční. Nebyla by to koneckonců jediná sebedestrukce, kterou Barthel loni absolvovala.

V loňském finále v Hobartu vyhrála Barthel především hlavou, když se ve větrných podmínkách nikam nehnala, hrála na jistotu a nechala soupeřku, ať se zníčí sama. Proti klepajícím se rukám Vesniny by si na to mohla vzpomenout.

3 komentáře:

  1. Dnes Mona zvládla duel s Flipkensovou fyzicky len tak tak. Na tlačovke po zápase sa jej pýtali či je fyzicky v poriadku a nie veľmi presvedčivo odpovedala, že je OK a nejde o nič vážneho. Podľa jej vystupovanie som si nie istý, či vôbec verí, že môže zápas vyhrať. link: http://www.youtube.com/watch?v=b9Ur8KFBY2c&list=UUVZaOfurYLhPjwaYZjMhQBg&index=1
    Ale samozrejme, GL s tipom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za info i za link. Její reakce na zápas s Vesninou v Pekingu dokonale vysvětlila ten výsledek :)

      Vymazat
    2. Neni začo. Doslova sa za to hanbila. Asi si tu skúsim zľahka over 19,5...lebo výsledok 6:1 6:1 už zrejme neuvidíme :) Skombinujem to s Mannarinom.

      Vymazat