úterý 26. února 2013

PREVIEW #8 Acapulco, Dubai, Delray Beach, Kuala Lumpur, Florianopolis

ATP/WTA Acapulco


Název: Abierto Mexicano TELCEL
Kategorie: ATP World Tour 500/International
Povrch: Clay
Míče: Wilson
Počasí: link

Podmínky v Acapulcu patří mezi ty rychlejší mezi antukovými turnaji, což je způsobeno jednak teplotami přes 30° a jednak kurtem, který má údajně tvrdší podklad. Nadal a vítězové posledních pěti ročníků Ferrer a Almagro budou samozřejmě hlavními kandidáty na titul. Ženská část je letos poměrně slabě obsazena a obhájkyně titulu Sara Errani má za sebou během února náročný zápasový program, což by mohlo otevřít šanci nějaké překvapivé vítězce.


ATP Dubai


Název: Dubai Duty Free Tennis Championships
Kategorie: ATP World Tour 500
Povrch: Decoturf II
Míče: Head ATP
Počasí: link

Muži odehrají svůj turnaj na stejném místě, kde minulý týden hrály ženy (Dubai Duty Free Tennis Centre), proto i pro ně platí, že "Povrch Decoturf položený v Dubaji patří mezi ty rychlejší venkovní hardy na okruhu a mezi ohlasy hráčů se opakují především dva poznatky - 1) lehké=rychlé míče, 2) poměrně nízký odskok." a i oni se musí připravit na všudypřítomný pouští vítr. Kariérní bilanci na turnaji Novaka Djokovice (23-3) a Rogera Federera (34-4) jsou předpokladem pro úspěch i v letošním ročníku.


ATP Delray Beach


Název: Delray Beach International Tennis Championships
Kategorie: ATP World Tour 250
Povrch: Plexipave
Míče: Penn ATP
Počasí: link

Relativně pomalý povrch s vyšším odskokem má zřejmě hráče nalákat jako ideální příprava na podobné podmínky na turnaji v Indian Wells, který začíná příští týden. Pokud se k tomu přidá vítr a citelné ochlazení na konci týdne, vzniknou podmínky, které příliš nepodpoří útočný tenis. Lonští finalisté Anderson a Matosevic dorazili na turnaj v ne úplně 100% stavu po operaci lokte resp. zranění nohy.


WTA Kuala Lumpur


Název: BMW Malaysian Open
Kategorie: International
Povrch: Plexipave
Míče: Dunlop Fort All Court
Počasí: link

Teploty kolem 35°C a 90% vlhkost vzduchu vytváří pro hráčky fyzicky velmi náročné podmínky, o čemž se loni přesvědčila Petra Martic, která ve finále jednoduše odpadla vyčerpáním. V předešlých ročních se hrálo na rychlém povrchu Rebound Ace, který byl pro letošek nahrazen povrchem Plexipave. Poměrně vysoká čísla na servisu z dosavadního průběhu turnaje včetně 18 es Karolíny Plíškové by však naznačovaly, že k výrazné změně podmínek nedošlo a že lze v závěrečných fázích turnaje opět očekávat ofenzivní typy.


WTA Florianopolis


Název: WTA Brasil Tennis Cup
Kategorie: International
Povrch: Decoturf II
Míče: Wilson US Open
Počasí: link

Turnaj ve Florianopolis je novou položkou v kalendáři WTA a pro turnaje v Jižní Americe se netypicky hraje na tvrdém povrchu. Podle slov pořadatele se hraje na stejném povrchu (Decoturf II) a se stejnými míči (Wilson Us Open) jako na US Open. Ohlasy hráček se shodují na tom, že povrch není rychlý, což by byla logická volba nejen s ohledem na šance domácích hráček, které hrávají většinou na antuce, ale i jako ideální příprava na následující turnaj v Indian Wells.

Žádné komentáře:

Okomentovat