pátek 1. února 2013

TIP #22 Davis Cup WG R1 - Spain @2.730 vs Canada

KO 2-3

Kanada se přes první kolo světové skupiny Davis Cupu dostala pouze jednou v historii, bylo to při úplně první účasti v roce 1913. V následujících 99 letech přidala už jen 6 neúspěšných pokusů, ten poslední v loňském roce proti Francii absolvovala totožná sestava, která je připravena i proti Španělsku. Španělé jsou historicky samozřejmě nesrovnatelně dál, ale do Kanady dorazili ve velmi dietní sestavě bez tradičních členů zlaté generace posledních let, čímž dokonce reálně ohrozili své působení ve světové skupině.

Tie #1 Raonic vs Ramos - kanadský lídr má ve Vancouveru k dispozici stejný kurt, na kterém bez ztráty setu ovládl poslední dva ročníky turnaje v San Jose. Tam si proti němu soupeři vypracovali pouhých 8 breakballů během osmi zápasů. Na straně Španělska byl určen jako startér Ramos, nicméně si nemyslím, že se na kurtu skutečně objeví, protože Garcia Lopez je typologicky vhodnějším typem na takový povrch a má i více zkušeností s velkými zápasy včetně skalpů Nadala, Murrayho, Berdycha či Monfilse. Raonic by měl být v každém případě žhavým kandidátem na zisk prvního bodu, i když jeho loňské výsledky v hale naznačují, že není nesmrtelný.

Tie #2 Dancevic vs Granollers - Pospisil, který prodělal v prosinci mononukleózu, si na singlovou zátěž netroufl a tím postavil Dancevice před povinnost odehrát oba zápasy v singlu. Právě v tomhle bodě čeká asi nejtěžší zkouška pro Kanadu, protože Dancevic je hráč se složitou povahou nepříliš dobře snášející tlak vypjatých momentů. V zápasech hraných na 3 vítězné sety je v kariéře 12-28, z toho 2-7 v pětisetových zápasech. Zdviženým ukazováčkem budiž i jeho bilance v singlových zápasech Davis Cupu, které byly dlouhé 4 nebo 5 setů (3-9). Od zranění zad loni v létě se příliš neprosazuje ani výsledkově. Kurz 1.40 na Granollerse naznačuje rozložení sil v tomhle zápase a předpokládá bod pro Španělsko.

Tie #3 Nestor/Pospisil vs Granollers/Lopez - skutečnost, že Pospisil neodehrál od listopadu ani jeden ostrý zápas v singlu či deblu a dvě výhry nad párem Nestor/Mirnyj z loňského roku, by měly v tomhle souboji favorizovat španělský pár, který minulý týden došel do semifinále AO.

Tie #4 - Raonic vs Granollers - při naplnění předešlých scénářů by Raonic v tomhle zápase odvracel matchball, což by se mu mělo i povést.

Tie #5 - Dancevic vs Ramos - ani v tomhle zápase by se Ramos velmi pravděpodobně na kurt nedostal a přednost by měl spíše Garcia Lopez. Dancevic se do pozice, kdy musel vyhrát, dostal v Davis Cupu několikrát a s výjimkou duelu s Brazílií v roce 2003 vždycky selhal. Pro daviscupového debutanta Garcia Lopeze by to byla premiéra, ale třeba na grandslamech už svedl několik velkých a úspěšných bitev.

Raonic ční nad všemi a měl by pro Kanadu získat dva body, ale ve spolupráci s mentálně nestabilním Dancevicem a po nemoci se vracejícím Pospisilem by to přesto nemuselo stačit. Španělé rozhodně přivezli sestavu, která je konkurenceschopná i na tvrdém povrchu v hale.

5 komentářů:

  1. Tohle si ten dřevák Granollers za rámeček nedá, dostat debakl s Dancevicem, to je ostuda jako prase. Baráž volá, nedivil bych se, kdyby Kanaďani rozhodli už po deblu, i když tam je největší šance Španělů na bod. Baráž volá!

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se líbí, jak jsou komentáře jen u těch tipů, které Huovi nevyjdou. I když nic překvapivého, sám také provozuji takový sázkařský miniservis a setkávám se s podobnými reakcemi.. holt věčná lidská nespokojenost..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych tu měl nějaký palec nahoru, tak bych ho sem dal :)

      Lidi prostě nezajímá proč tip nevyšel, ale jen to, že nevyšel. Kdyby energii, kterou věnují nadávání hráčům, věnovali učení se z vlastních chyb, tak naopak jim budou nadávat sázkové kanceláře. Každý svého štěstí strůjce...

      Ať se daří :)

      Vymazat
  3. Ja osobne mu za vsetky tipy dakujem bez ohladu na to ci vyjde alebo nie. Dakujem este raz, ze to robis.

    OdpovědětVymazat